AMSTERDAM - PSV heeft na lang wachten eindelijk een miljoen euro ontvangen van Valencia. De koploper van de Primera División was de Eindhovenaren dit bedrag nog verschuldigd vanwege de transfer van Ronald Koeman in 2007.

Valencia plukte de trainer weg bij PSV en sloot daarbij de deal dat er een miljoen extra transfersom moest worden betaald aan de Nederlandse koploper als binnen drie jaar de Champions League werd bereikt, ongeacht of Koeman dan nog trainer zou zijn of niet.

'Los Ches' wilde ondanks het contract met de Eindhovenaren in eerste instantie niet aan de verplichtingen voldoen.

PSV-directeur Tiny Sanders liet aan Voetbal International weten dat de zaak na een beetje druk alsnog werd afgerond. "We hebben vorige week een streng briefje gestuurd en het geld is direct overgemaakt."

Robert

Naast het geschil Valencia ligt PSV met nog een Spaanse club overhoop. Het heeft volgens de FIFA nog recht op 3,5 miljoen euro dat een nasleep is van de transfer van de Braziliaan Robert naar Betis Sevilla in 2007.

De zaak ligt nu bij het sporttribunaal CAS in Lausanne, dat liet weten dat Betis in hoger beroep is gegaan tegen de uitspraak van de FIFA. Het oordeel laat nog vijf tot zes weken op zich wachten.

Sanders: "Ze wilden nog wat extra informatie van beide partijen. Die hadden wij binnen een dag verzameld. We wachten nu maar weer af."