Formule 1-circuit Zuid-Korea goedgekeurd

SEOUL - De internationale autosportfederatie FIA heeft het gloednieuwe Formule-1 circuit van Yeongam in Zuid-Korea goedgekeurd. Daardoor kan de eerste Grote Prijs van Zuid-Korea op 24 oktober doorgaan. Dat maakten de organisatoren van de wedstrijd dinsdag bekend.

De goedkeuring volgde op een grondige inspectie op maandag.

Technisch directeur Charlie Whiting van de FIA legde het 5,6 kilometer lange Korean International Circuit in Yeongam te voet af om alle bochten en het asfalt goed te kunnen bestuderen.

De toplaag van het circuit is pas enkele dagen af. In de afgelopen weken was er veel zorg of de baan wel op tijd zou gereedkomen.

Daarnaast waren er nogal wat vraagtekens over de veiligheid van de baan. ''Ik ben tevreden en zal een licentie afgeven'', verklaarde Whiting dinsdag.

Zeven jaar

De Zuid-Koreanen hebben een contract afgesloten dat het Formule 1-circus zeven jaar naar Yeongam brengt, met een optie voor nog eens vijf jaar. Het circuit ligt zo'n 400 kilometer ten zuiden van hoofdstad Seoul.

De race in Zuid-Korea is de zeventiende in de reeks om de wereldtitel in de Formule 1. Daarna staan nog de Grote Prijzen van Brazilië en Abu Dhabi op het programma. De Australiër Mark Webber van Red Bull gaat momenteel aan de leiding in het wereldkampioenschap.

NUwerk

Tip de redactie