Schaars mogelijk in winterstop weg bij AZ

AMSTERDAM - De kans bestaat dat Stijn Schaars in de winterstop naar het buitenland vertrekt. Dat zegt de 26-jarige middenvelder van AZ in een interview met NUsport. “Ik heb zo mijn ambities,” aldus Schaars.

“Afgelopen zomer heb ik al duidelijk uitgesproken dat ik openstond voor een transfer. Er was wel wat interesse, maar die heeft zich niet doorgezet. Mijn contract loopt nog door tot 2012.”

“Het is niet mijn intentie om dat nog eens te verlengen, ook omdat de financiële huishouding van AZ omlaag moet. En ik ben toch een dure jongen voor de club. Het is beter dat onze wegen zich straks scheiden.”

Buitenland

"Komt er in de winterstop iets voorbij, dan sta ik daarvoor open. En anders zal er in de zomer wel iets gebeuren. Dan denk ik allereerst aan een transfer naar het buitenland, want in Nederland zijn alleen Ajax en PSV voor mij nog interessant.”

Schaars’ zaakwaarnemer Karel Jansen zegt tegenover NUsport dat Schaars door meerdere buitenlandse clubs wordt gevolgd. “Afgelopen zomer kon hij al weg, maar de clubs die zich toen meldden pasten niet in zijn plaatje.”

Interesse

“Andere clubs hadden interesse, maar moesten eerst spelers verkopen. Van enkele van hen weet ik dat ze Stijn zijn blijven volgen. De kans bestaat dan ook dat hij in de winterstop vertrekt, al is er op dit moment nog geen concrete interesse in hem.”

Lees het volledige interview met Stijn Schaars in het nieuwe NUsport-magazine, dat vanaf dinsdag in de winkel ligt.

NUwerk

Tip de redactie