Wielrenner Colo jaar geschorst wegens clenbuterol

AMSTERDAM - De Italiaanse coureur Alessandro Colo is voor twaalf maanden geschorst door het Italiaanse Olympisch Comité CONI.

De 24-jarige renner van ISD-Neri, een ploeg uit de ProContinental Tour, testte na het eten van vervuild vlees positief op clenbuterol.

Hetzelfde overkwam Alberto Contador tijdens de Ronde van Frankrijk. De Spanjaard is door de wielerunie UCI voorlopig geschorst in afwachting van verder onderzoek.

“Ik testte positief in de Ronde van Mexico”, vertelt Colo aan Cyclingnews. “Een advocaat kon aantonen dat achttien procent van het vlees in Mexico wordt behandeld met clenbuterol."

Schorsing

"Het CONI geloofde me, maar schorste me toch voor een jaar. Renners zijn zelf verantwoordelijk voor wat ze eten en drinken. Ik vind dat niet eerlijk.”

Colo durft zijn hand in het vuur te steken voor Contador. “Zelf had ik nog nooit van gehoord van clenbuterol. Contador zou gek zijn geweest om het te gebruiken: het middel blijft twee tot drie dagen in je lichaam zitten. Ik denk dat hij net als ik voor een jaar wordt geschorst.”

NUwerk

Tip de redactie