Cvitanich keert waarschijnlijk terug bij Ajax

AMSTERDAM - De kans is groot dat Dario Cvitanich zich in januari weer meldt bij Ajax. Het Mexicaanse Pachuca, dat de 26-jarige aanvaller dit kalenderjaar huurt, ontbeert de financiële middelen om de Argentijn over te nemen.

“Mexico is hard getroffen door de economische crisis. Er is bijna geen geld”, vertelt Sören Lerby, de zaakwaarnemer van Cvitanich, aan De Telegraaf.

Pachuca en Ajax spraken bij het formaliseren van de huurovereenkomst af dat de Mexicaanse club de spits voor ruim vier miljoen euro definitief kan inlijven. Ziet Pachuca af van de aankoop, dan betaalt het een boete van 250.000 euro.

Van den Boog

Lerby zal op korte termijn contact opnemen met Rik van den Boog, de algemeen directeur van Ajax. “Ik ken het standpunt van Ajax niet. De club heeft Mido al als breekijzer gehaald. Misschien is men daardoor wel bereid de prijs voor Dario te laten zakken.”

“Wat er precies gaat gebeuren, ligt ook aan Ajax. Dario speelt in december met Pachuca - net als Internazionale - het WK voor clubteams in Dubai. Wellicht toont er een andere club interesse.”

Ajax legde in 2008 ruim zes miljoen euro op tafel om Cvitanich los te weken van het Argentijnse Banfield. Zijn contract bij de Amsterdammers loopt medio 2013 af.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie