AMSTERDAM - Michael Schumacher rijdt ook volgend seizoen in de Formule 1. Dat stelt Norbert Haug, de teambaas van Mercedes GP.

De laatste tijd laaiden de geruchten op dat de 41-jarige Duitser zijn stoeltje in zou ruilen voor een rol in het management van Mercedes. Volgens Haug is dat echter onzin.

"Het is nog veel waarschijnlijker dat ik zelf in een Formule 1-auto stap, dan dat Schumacher bij ons manager wordt", ontzenuwt de 57-jarige Duitser de geruchten tegenover de BBC.

De Duitse krant Bild meldde vorige week dat Schumacher was gewaarschuwd dat als zijn prestaties niet verbeterden, hij zijn driejarig contract niet uit zou dienen.

'Belangrijk onderdeel'

Haug nam het echter persoonlijk op voor de zevenvoudig wereldkampioen die hij nog steeds 'als een belangrijk onderdeel van het team ziet'.

"Hij is nog net zo goed als vroeger", verdedigt Haug zijn landgenoot. "We zijn tevreden over hoe hij functioneert. We hebben momenteel alleen een beetje problemen met de auto, maar we blijven hard werken om ons doel te verwezenlijken."

Schumachers rentree in de autosport, na een afwezigheid van drie jaar, verloopt moeizaam. Hij slaagde er nog niet in de hooggespannen verwachtingen waar te maken. In de strijd om de wereldtitel staat hij negende. Zondag eindigde Schumi als zesde in de Grand Prix van Japan.