AMSTERDAM - Lewis Hamilton is opgelucht dat hij ondanks een moeizaam weekeinde in Japan toch nog punten sprokkelde door als vijfde de finish te passeren.

“De vijfde plek is wel een beetje teleurstellend na het vele werk”, meldt de coureur van McLaren aan de BBC. “Maar het was al een tijdje geleden dat ik punten heb gepakt.”

Hamilton zal ‘Suzuka 2010’ snel willen vergeten. Vrijdag schoof hij halverwege de ochtendsessie van de baan en ramde hij zijn McLaren in de bandenstapels.

Versnellingsbak

Zaterdag werd zijn bolide met een andere versnellingsbak uitgerust, maar ook het nieuwe exemplaar bleek niet perfect. Gedurende een deel van de race werkte de derde versnelling niet.

“Ik heb maar voorzichtig gedaan bij het schakelen. De bak maakte verschrikkelijk veel lawaai. Ik kon niets anders doen dan hopen op het beste.”

Titelkansen

Met nog drie races op de kalender heeft Hamilton een achterstand van 28 punten op leider Mark Webber.

“Er zijn nog 75 punten te verdienen, maar die jongens die boven mij staan zijn zo consistent. Ik kan me de laatste keer dat een van hen is uitgevallen niet heugen. Het wordt dus een heel moeilijk verhaal, maar we blijven het proberen.”