TOKIO - Rafael Nadal heeft in Tokio zijn zevende toernooizege van het jaar behaald. De Spaanse tennisser won zondag overtuigend het Japan Open door de Fransman Gael Monfils in de finale te verslaan. De nummer één van de wereld won in twee sets: 6-1 7-5.

Nadal liet zich vorige week in de halve finales van Bangkok nog verrassen door zijn landgenoot Guillermo Garcia-Lopez. Maar in Japan acteerde Nadal weer sterk.

''Ik wil het seizoen goed beëindigen en het winnen van titels is de beste manier om dat te doen'', zei de Spanjaard na zijn zege op Monfils.

Momenten koesteren

''Het is niet makkelijk om altijd maar te blijven winnen, dus ik wil deze momenten koesteren. Je weet nooit wanneer dit ophoudt.''

Nadal hoopt komend week in Shanghai de goede lijn door te kunnen trekken. ''En ook de rest van het seizoen en vooral bij de ATP Tour Finals in Londen, dat is het lastigste toernooi voor mij.''

Lastig

Monfils versloeg Nadal in 2009 en maakte hem in hetzelfde jaar behoorlijk lastig bij de US Open, maar de Fransman had zondag niet veel in te brengen.

''Ik denk dat Rafa wel van mijn spel houdt. Ik kon geen manier vinden om hem in de problemen te brengen.''

Eén break

Nadal heerste in de eerste set. In het tweede bedrijf ging de strijd lang gelijk op, maar in de slotfase had Nadal aan een break voldoende.

Hij was wel te spreken over de kwaliteiten van Monfils. ''Hij is een fantastische speler, maar ik denk dat ik vandaag heel goed heb gespeeld.''

Na afloop van zijn partij bleef Nadal ruim twintig minuten op de baan om aan zijn Japanse fans handtekeningen uit te delen.