AMSTERDAM - Mark Cavendish is gefrustreerd over het uitblijven van een nieuwe aanbieding van zijn werkgever HTC-Columbia. Het huidige contract van de Britse sprinter loopt eind volgend jaar af.

"Er is geen bereidwilligheid van het team, geen premies, niets", zei Cavendish. "Ik voel mij een beetje misbruikt als je ziet wat ik heb bereikt. Ik fiets onder de voorwaarden van het contract dat ik een paar jaar geleden ondertekende."

De 25-jarige Cavendish beweert verder geen problemen met zijn collega's of andere medewerkers van het team te hebben.

"Maar met de druk en het normale leven dat ik heb verloren, zou daar best wat tegenover mogen staan", zegt de sprinter tegen de BBC. "Ik ben teleurgesteld dat dat niet zo is."

Geruchten

De kritiek van Cavendish zorgt ervoor dat de geruchten over een vertrek naar het Britse Team Sky weer aanwakkeren. Vorig jaar wees hij de flirt van deze formatie nog van de hand.

Cavendish is met vijftien ritzeges de meest succesvolle Britse coureur in de geschiedenis van de Tour. Dit jaar zegevierde hij vijf keer in de Ronde van Frankrijk en was het in de Ronde van Spanje, inclusief de winst van Columbia in de ploegentijdrit, viermaal raak.