AMSTERDAM - Wielrenner Nick Nuyens werkt zijn koersen volgend jaar af in dienst van Saxo Bank. De 30-jarige Belg van Rabobank zegt dit in de Gazet van Antwerpen.

Hij tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg van manager Bjarne Riis. "De filosofie van het team spreekt mij enorm aan."

Nuyens had naar eigen zeggen meerdere opties. "De keuze was niet gemakkelijk, ik kon ook naar QuickStep en Cofidis", laat de renner weten.

"Bij beide ploegen heb ik een mooie tijd gekend. Maar Patrick Lefevere kon mij maar één jaar aanbieden en de Franse mentaliteit is toch niet mijn ding."

Cancellara

Om de knoop door te hakken zocht Nuyens in het peloton contact met de Zwitser Fabian Cancellara, die na dit seizoen vertrekt bij Saxo Bank.

"Niet twijfelen, vertelde hij", aldus Nuyens, die sinds 2009 voor de Nederlandse bankiersformatie reed. Daarvoor stond hij onder contract bij QuickStep en Cofidis.

Skil-Shimano

Skil-Shimano heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Matthieu Sprick.

De 29-jarige Fransman legde een aanbieding van Europcar, de opvolger van zijn huidige formatie Bouygues Telecom, naast zich neer en tekende een tweejarig contract bij de Nederlandse ploeg.

“Het spreekt me aan dat renners bij Skil-Shimano de mogelijkheid krijgen om op bepaalde momenten voor hun eigen kans te gaan”, meldt Sprick, die sinds 2004 prof is en vijf keer deelnam aan de Ronde van Frankrijk.