AMSTERDAM - Na afloop van de smadelijke nederlaag tegen het Nederlands elftal (6-0) in de beslissende wedstrijd om EK-kwalificatie toonde Berti Vogts zich woensdagavond een groot verliezer. De Duitse bondscoach van de Schotse nationale ploeg roemde het spel van de tegenstander en wenste Oranje heel veel succes op het EK in Portugal.

"We hebben les gekregen van een fantastisch Nederlands elftal. Onze tegenstander speelde een heel hoog tempo. Dat was vandaag te veel voor ons. Wij kunnen nog niet twee keer binnen vier dagen stunten tegen zo'n goed elftal. Dat is echt te veel voor ons. Gefeliciteerd en succes in Portugal."

Trots

Vogts: "Zaterdag na de overwinning was ik trots op mijn ploeg. Nu nog steeds. Mijn jongens hebben alles gegeven. Helaas was dat niet genoeg tegen dit Nederlands elftal. We moeten deze les meenemen naar het kwalificatietoernooi voor het WK van 2006 in Duitsland. Nu is het niveau van Nederland nog veel te hoog voor ons. We hebben echter een jonge ploeg. Wij kunnen nog beter worden."

Vogts bleef tot de vierde treffer van Oranje geloven in een goed resultaat. "Ik heb vijf spelers onder de 21 jaar. Twee spelers uit de verdediging en middenveld ontbraken. Dat was voor ons een groot probleem, dat we niet konden oplossen. Tot de 4-0 heb ik hoop gehad op een beter resultaat. Als we bij 3-0 hadden tegengescoord, was het weer een wedstrijd geworden."

Vogts deelde nog een groot compliment uit aan Advocaat. "Ik begrijp de discussie over zijn positie helemaal niet."