DOETINCHEM - De Graafschap en Feyenoord hebben elkaar in een boeiend gevecht in evenwicht (1-1) gehouden.

Voetballend was het allemaal allerminst geweldig, maar de spanning vergoedde op de sfeervolle Vijverberg veel.

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Hugo Bargas opende na 20 minuten de score. Tien minuten later tekende Luigi Bruins uit een strafschop voor de gelijkmaker.

Feyenoord begon met meer passie aan het duel dan vorige week, toen in een dramatisch slechte wedstrijd tegen NEC werd verloren. Voetballend ging er echter van alles mis.

De ploeg speelt zonder een greintje zelfvertrouwen. Aanvoerder Leroy Fer is daar de exponent van. De talentvolle middenvelder speelt al weken ver onder zijn niveau.

Opportunistisch

De Rotterdammers hadden het in de beginfase knap lastig tegen het enthousiaste De Graafschap, dat als vanouds met opportunistisch voetbal de aanval zocht. Na eerder twee mogelijkheden onbenut te hebben gelaten scoorde de slimme Hugo Bargas na twintig minuten bij zijn derde doelpoging wél.

Yuri Rose profiteerde aan de rechterkant van een slordigheid van Leroy Fer, waarna de ongedekte Bargas de voorzet gemakkelijk kon intikken: 1-0.

Penalty

Tien minuten kwam Feyenoord onverwacht langszij. Peter Jungschläger verspeelde op de rand van het strafschopgebied knullig de bal, waarna Jan-Paul Saeijs weinig anders restte Kamohelo Mokotjo binnen de lijnen te vloeren. Luigi Bruins schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-1.

Ook na de pauze viel er voetballend niet al te veel te genieten. Feyenoord kwam uiteindelijk met dat ene punt niet slecht weg. De Graafschap kreeg in de slotfase de beste kansen. Doelman Rob van Dijk redde zijn ploeg echter bij acties van Yuri Rose en Rydell Poepon.