BIRMINGHAM - De Nederlandse judoka Kim Polling heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Birmingham goud veroverd in de klasse tot 70 kilogram.

Ze won de finale van de plaatselijke favoriete Gemma Gibbons uit Engeland met waza-ari. De Britse won op haar beurt in de halve finale van Linda Bolder.

Polling kende een uitstekend toernooi en won tot de finale al haar partijen op ippon.

De kersverse Europees kampioen bij de junioren was achtereenvolgens te sterk voor Karine Berger uit Frankrijk, de Duitse vrouwen Iljana Marzok en Barbara Bandel en uiteindelijk dus Gibbons. Bolder won de strijd om brons op ippon tegen de Duitse Iljana Marzok.

Huisman

Marvin Huisman werd zondag vijfde geworden in de klasse tot 90 kilogram. Huismans verloor de strijd om het brons van de Brit Winston Gordon op ippon.

In de halve finale ging Huisman eerder al op ippon onderuit tegen de Rus Viktor Semenov. In dezelfde klasse was Robby van Laarhoven na één partij klaar. Van Laarhoven verloor eveneens op ippon van Roberto Meloni uit Italië.

Meeuwsen

In de categorie tot 81 kilo werd Benji Nortan in de tweede ronde uitgeschakeld door de Zwitser Micha Egger. Danny Meeuwsen moest in de klasse tot 100 kilogram in de herkansing zijn meerdere erkennen in de Fransman Cyril Maret.

In de klasse boven de honderd kilogram was Luuk Verbij na één partij klaar. Hij verloor van de Braziliaan Walter Santos.