CHICAGO - Vanessa Atkinson heeft zaterdag (plaatselijke tijd) de US Open gewonnen. De Nederlandse squashster versloeg in de finale op de glazen squashbaan in Millenium Park in Chicago de Amerikaanse Amanda Sohby, wereldkampioene bij de junioren.

Bij de mannen slaagde Laurens Jan Anjema er niet in de eindzege te pakken. Hij moest met 3-1 buigen voor de Egyptenaar Wael el Hindi.

Voor de 34-jarige Atkinson is het haar 22e toernooizege op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Hiervoor had ze 38 finales nodig.

Top-10

Voor de 34-jarige Atkinson is het haar 22e toernooizege op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Hiervoor had ze 38 finales nodig.

Door haar overwinning, en de bijbehorende 1575 punten die de in Engeland woonachtige Haagse daarmee verdiende, zal ze op de ranglijst van november weer in de top-10 terecht komen. Op dit moment staat ze 15e, haar laagste ranking sinds 1999. Ook mag Atkinson een kleine 5000 euro op haar rekening bijschrijven.

Atkinson bereikte vorige maand de kwartfinales van het WK. Na haar uitschakeling kondigde ze het einde van haar loopbaan aan. In principe stopt ze in mei 2011.

Start

In de mannenfinale kon de 27-jarige Anjema het goede voorbeeld van zijn illustere landgenote niet volgen. De als derde geplaatste Hagenaar kwam een slechte start tegen de één plek hoger ingeschaalde Egyptenaar El Hindi niet te boven en liep daardoor doorlopend achter de feiten aan.

De linkshandige Nederlander probeerde van alles, maar was niet opgewassen tegen het solide spel van zijn tegenstander.