MOTEGI - De Australische motorcoureur Casey Stoner heeft zondag bij de Grote Prijs van Japan zijn tweede zege op rij behaald in de MotoGP.

Op zijn Ducati bleef hij op het circuit van Motegi de Italiaan Andrea Dovizioso voor, die van poleposition was gestart. Dovizioso's landgenoot Valentino Rossi eindigde als derde.

De Spanjaard Jorge Lorenzo, leider in de tussenstand, kwam als vierde over de finish. Na het wegvallen van zijn grootste concurrent en landgenoot Dani Pedrosa, die vrijdag een sleutelbeen brak, kan Lorenzo de wereldtitel nauwelijks meer ontgaan.

Vorige maand won Stoner ook de GP van Aragon.

Elias

De Spaanse motorcoureur Toni Elias heeft de overwinning in de klasse Moto2 behaald. De leider in de tussenstand troefde op het circuit van Motegi zijn landgenoot Julian Simon af. De Tsjech Karel Abraham eindigde als derde.

Marquez

Marc Marquez heeft bij de Grote Prijs van Japan de 125cc klasse gewonnen. Op zijn Derbi eindigde hij op het circuit van Motegi voor zijn landgenoot Nicolas Terol. De Brit Bradley Smith finishte als derde. De Nederlander Jasper Iwema kwam als vijftiende over de streep.