BREDA - NAC Breda is nog altijd ongeslagen op eigen veld. De Brabantse ploeg versloeg zaterdagavond NEC met 2-0. Gezien het spelbeeld was de nederlaag voor de Nijmegenaren een tikje onverdiend.

De uitslag was gezien het spelbeeld ietwat geflatteerd. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar stak evenwel in grote vorm en wilde van geen wijken weten.

NEC was in de eerste helft al de betere ploeg. De Nijmegenaren waren aanvallend evenwel tamelijk machteloos.

Coach Vloet miste door blessures liefst zeven spelers uit zijn A-selectie, onder wie de spitsen Leroy George, Erton Fejzullahu, Cayfano Latupeirissa, Thomas Chatelle en Dammyano Grootfaam.

Amoah

NAC, met Milano Koenders voor de niet helemaal fitte Nemaja Gudelj, was pas na een half uur voor de eerste keer gevaarlijk en meteen was het raak.

Doelman Jasper Cillessen verkeek zich op een voorzet van Joonas Kolkka waarna Kees Luyckx de bal doorkopte naar Matthew Amoah. Op rand van buitenspel tikte de Ghanees met het hoofd zijn vijfde competitietreffer binnen, 1-0.

Bijna 2-0

Vijf minuten na die verrassende openingstreffer was NAC twee keer dicht bij 2-0. NEC-spits Björn Vleminckx kopte eerst de bal bijna in eigen doel. Cillissen redde fraai.

Uit de daaruit volgende hoekschop sloeg de jeugdige NEC-doelman de bal voor de voeten van Donny Gorter, die met een subtiele lob de lat raakte.

Ten Rouwelaar

Na de rust ontwikkelde NEC een groot offensief. De gelijkmaker wilde echter niet vallen. Doelman Jelle ten Rouwelaar hield twee keer John Goossens van scoren af. Ook Lasse Schöne stuitte op de uitblinkende NAC-keeper.

Vleminckx schoot vanuit riante positie naast. In de slotfase besliste Fouad Idabdelhay het duel via het been van NEC-verdediger Mark Otten en na een goede voorzet van Ali Boussaboun: 2-0.