AMSTERDAM - Voordat Wilfred Bouma ingaat op een uitnodiging van bondscoach Bert van Marwijk wil de 32-jarige verdediger eerst een reeks wedstrijden spelen voor PSV.

“Dat ik al weer bij de voorselectie zat van Oranje is een hele eer. Het is het hoogst haalbare, het geeft een speciaal gevoel om het Oranje-shirt aan te trekken. Toch heb ik nog even bedankt”, vertelt Bouma aan NUsport.

“Het lijkt me verstandiger om eerst eens een half jaar vol gas te geven bij PSV. Ik speel pas net weer. Dat ik weer dicht tegen Oranje aanzit, geeft wel aan dat ik op de goede weg ben.”

Begrip

Van Marwijk toonde vrijdag begrip voor het besluit van Bouma zich niet beschikbaar te stellen voor de duels met Moldavië (8 oktober) en Zweden (12 oktober).

Bouma houdt geen rekening met deelname aan het eerstvolgende WK. “In 2014 ben ik 36, dat is te oud. Al sluit ik niks uit. Maar het EK is een mooi doel."

"De linksback van de toekomst is echter Erik Pieters. Hij is nog jong en kan veel beter. Ik schat hem hoger in dan Vurnon Anita, al is dat ook een goede speler. Maar een rechtspoot als linksback is toch niet handig."