ARNHEM - Willem II heeft vrijdagavond voor het eerst in vijftien competitiewedstrijden een punt veroverd.

De Tilburgers speelden op bezoek bij Vitesse gelijk: 0-0. De Brabantse club had vorige week het negatieve record van de Volewijckers geëvenaard, die in het seizoen 1962-1963 ook veertien duels op rij verloren.

Vitesse mag dan veel nieuwe spelers hebben gekregen door de overname van de Georgische mecenas Merab Zjordania, het scorend vermogen is nauwelijks toegenomen. In de eerste helft bleef Willem II's doelman Davino Verhulst gemakkelijk overeind onder de aanvalsgolven van de thuisclub.

De huurling van Racing Genk stopte elk schot. Hij had wel altijd goed zicht op de bal omdat ze allemaal van grote afstand waren afgevuurd. Kreeg Vitesse een kans dichtbij, dan ging de bal onveranderlijk naast. Willem II creëerde voor rust twee kansen. Maceo Rigters miste ze beide.

Hoger tempo

In de tweede helft probeerde Vitesse een hoger tempo te ontwikkelen. Willem II bleef de tegenstander echter kundig opvangen, gaf haast geen kans meer weg en brak zelfs enkele keren gevaarlijk uit.

Een uitslag van 0-0 tekende zich in een vroeg stadium van de tweede helft af. Een zestal wissels in de laatste twintig minuten bood ook geen soelaas

Vitesse werd nog wel dreigend. De grootste kans was voor Guram Kashia in de 75e minuut. Recht voor doel trapte hij over. Even later schoot Nacer Barazite tot wanhoop van de 13.000 fans naast.