RIJSWIJK - De Nederlandse volleybalploeg neemt volgend jaar niet deel aan de World League. De volleybalbond vindt het niet opportuun om te investeren in deelname aan een kostbare competitie als de World League nu plaatsing voor de Olympische Spelen van 2012 nagenoeg onmogelijk is.

De volleybalbond vindt het niet opportuun om te investeren in deelname aan een kostbare competitie als de World League nu plaatsing voor de Olympische Spelen van 2012 nagenoeg onmogelijk is.

Doordat de volleybalmannen onlangs kwalificatie voor het Europees kampioenschap misliepen kunnen ze al bijna een streep zetten door de Spelen in Londen.

Minder geld

Door de afwezigheid van de mannenploeg bij het EK en - zeer waarschijnlijk - de Olympische Spelen, ontvangt de volleybalbond beduidend minder geld van sportkoepel NOCNSF en wereldvolleybalbond FIVB.

Daarom heeft Nevobo besloten om Oranje in 2011 in te schrijven voor de European League, met de ambitie om in 2013 via de promotie/degradatieregeling weer terug te keren in de World League.