ZEIST - Jeffrey Bruma keert terug in de selectie van Jong Oranje voor de play-offs om een EK-ticket tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne.

De 18-jarige verdediger van Chelsea stond enkele weken langs de kant vanwege een liesoperatie. Bondscoach Cor Pot kan tijdens de dubbele confrontatie met Jong Oekraïne beschikken over al zijn vaste krachten.

Verdediger Nicky Kuiper van FC Twente keert na een blessure terug in de selectie. Feyenoorder Jerson Cabral, die vorige maand debuteerde in Jong Oranje, maakt opnieuw deel uit van de ploeg van Pot. De bondscoach heeft twintig spelers opgeroepen.

Jong Oranje ontvangt Oekraïne op zaterdag 9 oktober in Rotterdam. Drie dagen later volgt de return in Kiev. Inzet van het tweeluik is een plek op het Europees kampioenschap van 2011 in Denemarken.

Oekraïne ongeslagen

De beloftenploeg van Pot eindigde in de kwalificatiereeks als eerste in groep 4, boven het hoog aangeslagen Spanje. Tegenstander Oekraïne eindigde ook bovenaan in zijn groep en bleef zelfs ongeslagen.

''Een hele stugge tegenstander die al negentien wedstrijden op rij niet verloren heeft. Zeker in uitwedstrijden maken ze veel doelpunten'', zei Pot vrijdag in Zeist.

''Het wordt een zeer belangrijke en interessante wedstrijd. Wij hebben namelijk ook een goede ploeg en ik denk dat wij een goede kans maken het EK te bereiken.''

Europa Cup-regels

Voor de thuiswedstrijd in het stadion van Sparta zijn al ruim 7000 kaarten verkocht. Het Kasteel biedt plaats aan maximaal 10.800 toeschouwers. In de play-offs gelden de Europa Cup-regels.

Wanneer beide ploegen na twee wedstrijden een gelijk doelsaldo hebben, is het aantal gemaakte doelpunten in uitwedstrijden doorslaggevend. De loting voor het EK, waaraan acht landen deelnemen, vindt op 9 november plaats in Aalborg.

Selectie

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Sergio Padt (Go Ahead Eagles); verdediging: Patrick van Aanholt (Chelsea), Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Nicky Kuiper (FC Twente), Dirk Marcellis (AZ), Nick Viergever (AZ); middenveld: Leroy Fer (Feyenoord), Donny Gorter (NAC Breda), Siem de Jong (Ajax), Kevin Strootman (Sparta), Georginio Wijnaldum (Feyenoord); aanval: Diego Biseswar (Feyenoord), Jerson Cabral (Feyenoord), Bas Dost (sc Heerenveen), Joshua John (Sparta), Luuk de Jong (FC Twente), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).