'Ricksen sluit carrière mogelijk af bij Fortuna'

AMSTERDAM - Fernando Ricksen gaat mogelijk zijn carrière afsluiten bij Fortuna Sittard. De 34-jarige verdediger, die het afgelopen seizoen zonder club zat, is in gesprek met de Jupiler League-ploeg over een verbintenis.

De leiding van Fortuna Sittard zou de komst van de twaalfvoudig international wel zien zitten. Volgens het Algemeen Dagblad heeft trainer Wim Dusseldorp echter zijn bedenkingen.

Ricksen zou graag nog één of twee jaar professioneel willen voetballen bij de club waar hij zijn profcarrière begon. Na vier seizoenen in Sittardse dienst (1993 - 1997) verhuisde de verdediger naar AZ.

In het seizoen 2000/2001 haalde trainer Advocaat hem naar Glasgow Rangers. Diezelfde trainer liet hem enkele jaren later debuteren in het Nederlands elftal.

Conditionele achterstand

Zijn laatste club was Zenit Sint Petersburg, wederom onder de toenmalige coach Advocaat. In 2009 werd zijn contract in Rusland ontbonden vanwege zijn slechte discipline. Sindsdien heeft Ricksen geen club meer gehad.

De verwachting is dat de verdediger, als hij naar Fortuna gaat, vanwege een conditionele achterstand pas na de winterstop in actie kan komen.

Oefeninterlands WK-deelnemers

Oefeninterlands WK-deelnemers
Een overzicht van alle vriendschappelijke duels van de 32 landen die deelnemen aan het WK.
Tip de redactie