Nederland dicht bij herovering Europa League-ticket

AMSTERDAM - De kans is groot dat Nederland in het seizoen 2012/2013 weer vier clubs mag inschrijven in de Europa League. De afgelopen dagen werd de achterstand op Turkije op de zogeheten coëfficiëntenlijst teruggebracht tot iets meer dan tweetiende punt.

Nederland bezet nu de tiende positie op de rangschikking, die wordt samengesteld op basis van de resultaten van alle Europese deelnemers in de afgelopen vijf seizoenen. Turkije bekleedt de felbegeerde negende plek, welke recht heeft op vier Europa League-tickets.

In het nog prille seizoen sneuvelden echter al drie Turkse clubs, terwijl Nederland alleen afscheid moest nemen van Feyenoord.

Opmars

Grijpt Nederland de negende positie en consolideert ze die tot aan het eind van dit seizoen, dan nemen in 2012/2013 net als nu vier clubs deel aan de (voorrondes van de) Europa League.

De opmars komt te laat om te voorkomen dat er in de komende jaargang slechts drie teams mogen worden ingeschreven in het op een na belangrijkste Europese clubtoernooi.

De Champions League-bezetting, de kampioen rechtstreeks in het hoofdtoernooi en de vicekampioen in de derde voorronde, blijft zoals die is.

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie