POZNAN - Huub Stevens en Adrie Koster wachten na twee speeldagen in de Europa League nog op hun eerste zege.

Stevens ging donderdag met Red Bull Salzburg onderuit bij Lech Poznan: 2-0. Club Brugge, de ploeg van Koster, verloor met 2-1 bij Villarreal. Ryan Donk maakte het doelpunt van de Belgen.

Voor zowel Stevens als Koster verloopt dit seizoen nog niet al te succesvol. In de eigen competitie vallen de resultaten tegen en ook in Europees verband kunnen Salzburg en Brugge nog niet overtuigen.

Stevens zag zijn elftal in Poznan na rust de wedstrijd uit handen geven. De thuisclub kwam aan het begin van de tweede helft op voorsprong door Arboleda. Peszko maakte tien minuten voor tijd het tweede doelpunt. David Mendes da Silva speelde de hele wedstrijd bij Salzburg, dat nog puntloos is in groep A.

Juventus

De opvallendste confrontatie tijdens de tweede speelronde was die tussen Manchester City en Juventus. De 'Oude Dame' uit Turijn kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een fraaie treffer van Iaquinta, die met een schot van grote afstand City-doelman Joe Hart verraste.

Adam Johnson maakte tien minuten voor rust gelijk. Nigel de Jong bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Engelse club. City heeft in groep A vier punten, net als Lech Poznan. Juventus volgt met twee punten.

Greene

De Portugese club Sporting haalde in groep C uit tegen Levski Sofia: 5-0. Dustley Mulder en Serginho Greene konden daar bij de Bulgaarse club ook niets aan veranderen.

Titelverdediger Atletico Madrid kwam voor eigen publiek niet verder dan 1-1 tegen Bayer Leverkusen. Derdiyok bracht de Duitsers voor rust op voorsprong. Simao benutte in de tweede helft een strafschop.

Dinamo Kiev

FC Sheriff heeft in groep E een verrassende zege geboekt op de Oekraïense grootmacht Dinamo Kiev. De Moldaviërs wonnen in Tiraspol met 2-0, door treffers in de eerste helft van Erokhin en Jymmy França (strafschop). Dinamo Kiev stelde daar ondanks de aanwezigheid van sterren als Andrei Sjevtsjenko en Artem Milevski niets tegenover.

Sheriff verloor twee weken geleden in Alkmaar met 2-1 van AZ. De Moldaviërs klommen door de eerste zege in de Europa League naar de tweede plaats in groep K met drie punten, evenveel als AZ dat een minder doelsaldo heeft.

FC BATE Borisov gaat aan de leiding met vier punten, Dinamo Kiev heeft pas één punt. De ploeg uit Oekraïne moest het eerder dit seizoen in de laatste voorronde van de Champions League afleggen tegen Ajax.

Kiev gaat over drie weken op bezoek in Alkmaar, Sheriff ontvangt BATE.