SINT-PETERSBURG - Danko Lazovic was donderdag van grote waarde voor Zenit Sint-Petersburg.

De Servische aanvaller leidde zijn Russische werkgever met twee treffers langs AEK Athene: 4-2. Lazovic, die in de eredivisie voor Feyenoord, Vitesse en PSV speelde, maakte vlak voor rust uit een strafschop de derde treffer van Zenit en tekende na bijna een uur voor het vierde doelpunt.

Zenit Sint-Petersburg stond na een kwartier al met 2-0 voor door doelpunten van Tomas Hubocan en Bruno Alves.

Na de aansluitingstreffer van Nikos Liberopoulos sloeg Lazovic twee keer toe. In de slotfase kreeg ook AEK nog een strafschop, die werd benut door Pantelis Kafes.

De Russen hebben na twee wedstrijden zes punten, drie meer dan AEK Athene en Hajduk Split, dat met 1-0 won van het nog puntloze Anderlecht.

Napoli

Steaua Boekarest heeft tijdens de thuiswedstrijd tegen Napoli een voorsprong van 3-0 verspeeld. Cavani bezorgde de formatie uit Napels in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog een punt (3-3).

Napoli speelde in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League gelijk tegen FC Utrecht. Beide formaties hebben twee punten minder dan Liverpool, de koploper van de poule. Steaua Boekerest heeft weer een puntje minder dan FC Utrecht en Napoli.

Man meer

Napoli speelde ruim een uur met een man meer omdat Kapetanos de rode kaart kreeg. Steaua Boekarest leidde toen met 3-0. Verdediger Cribari van Napoli passeerde al in de tweede minuut zijn eigen doelman.

Tanase maakte in de twaalfde minuut 2-0 en Kapetanos zorgde in de zestiende minuut voor 3-0. Vitale (44e minuut) en Hamsik (73e minuut) brachten de spanning terug in de wedstrijd, waarna Cavani in de 97e minuut de eindstand bepaalde op 3-3.

Sampdoria

Sampdoria heeft in eigen huis moeizaam gewonnen van het Hongaarse Debrecen. Giampaolo Pazzini maakte in de eerste helft uit een strafschop de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Sampdoria had tegen Debrecen een veldoverwicht, maar was niet scherp in de afwerking. Veel doelpogingen van de Italianen belandden niet tussen de palen.

De Hongaren maakten tegen Sampdoria een betere indruk dan twee weken eerder tegen Metalist Charkov, dat in de eerste groepswedstrijd met 5-0 veel te sterk was. De Hongaren, over drie weken tegenstander van PSV, creëerden zelfs een handvol kansen. Tot scoren kwamen ze echter niet.

Sampdoria staat door de zege op de tweede plaats in groep I. Het heeft evenveel punten als koploper PSV, maar een minder doelsaldo. Debrecen blijft puntloos laatste.