PINTO - In zijn woonplaats Pinto, nabij Madrid, heeft Alberto Contador donderdag opnieuw aangegeven het slachtoffer te zijn van het eten van vervuild vlees.

De drievoudige Tourwinnaar verklaarde op een persconferentie een dag voor de controle op 21 juli in de Tour vlees te hebben gegeten.

Daarin zou volgens hem het verboden clenbuterol moeten hebben gezeten.

De Spanjaard verklaarde op de bijeenkomst dat hij op 26 augustus al met vertegenwoordigers van de internationale wielrenunie UCI heeft gesproken over de zaak.

Slachtoffer

''Er is mij toen verteld dat het om een geval van verontreinigd voedsel ging. Het is ook duidelijk dat om vervuild voedsel gaat en ik ben het slachtoffer. Het is zo'n kleine hoeveelheid die in mijn urine is gevonden. Als het een duidelijk geval van doping was geweest, dan zou het binnen een week naar buiten zijn gekomen.''

Contador, die het nieuws zelf naar buiten bracht, was de enige renner van Astana die het vlees at en een dag later werd gecontroleerd.

Andere kok

Een aangeslagen Contador stelde dat op 20 juli, de avond voor de positieve dopingtest, gekookt werd door iemand anders dan de gebruikelijke Astana-kok.

Een kok van het hotel had het vlees bereid waar Contador zijn positieve dopingtest aan wijdt. Aleksandr Vinokoerov, die ook op 21 juli getest werd, had later gegeten waardoor hij niet positief testte.

Herziening

Een dag na de positieve test werd 'El Pistolero' opnieuw getest en toen was de clenbuterol niet meer te vinden. Daarom pleit Contador voor een herziening van het dopingsysteem. "Dit moet goed uitgezocht worden door voedsel- en dopingexperts. Ik heb veel vertrouwen in de UCI en verwacht dat het goedkomt. De sport heeft dit soort schandalen niet nodig."

Overigens heeft de mondiale antidopingautoriteit Wada de regel dat de sporter te allen tijde verantwoordelijk is voor wat er in zijn lichaam zit. Bovendien is er geen ondergrens van de hoeveelheid clenbuterol die strafbaar is.