KAZAN - Barcelona heeft woensdag in de Champions League punten laten liggen. Uit bij Roebin Kazan kwam de Spaanse kampioen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Beide treffers kwamen voort uit een strafschop.

Barcelona, met Lionel Messi op de bank, had veelvuldig het balbezit maar creëerde weinig grote kansen. Eén uitval van Kazan leverde meteen een doelpunt op. Cristian Noboa scoorde vanaf elf meter, nadat Vitali Kalesjin was neergelegd.

Pas na rust deed Barça wat terug. Andres Iniesta versierde een strafschop, die David Villa binnenschoot. In het slot van het duel hadden beide ploegen de zege nog kunnen pakken, maar het bleef bij 1-1.

Behoudend

Coach Koerban Berdijev begon behoudend in eigen huis. Zijn basiseftal telde maar één echte spits en liet het balbezit graag over aan de gasten. Barcelona kon daar weinig mee. Alleen Pedro werd een keer gevaarlijk. Hij raakte na een knappe steekpass van Iniesta de lat.

Na de gelijkmaker van Villa besloot Barcelona-trainer Pep Guardiola toch Messi te brengen. De Argentijn raakte ruim een week geleden in de wedstrijd tegen Atlético Madrid geblesseerd aan de enkel, na een zware overtreding van Tomas Ujfalusi. Hij herstelde echter wonderbaarlijk snel.

Met Messi in de ploeg slaagde Barça er weliswaar in vaker door de Russische defensie te komen, maar ook de Argentijnse dribbelaar was net niet scherp genoeg om de winst te forceren.

Kazan ging er zelfs nog bijna met drie punten vandoor. Een kopbal van invaller Obafemi Martins belandde echter op de paal.

Groep D

Barcelona verliest door het puntverlies de leiding in groep D. Die eer is nu voor Kopenhagen. De Denen wonnen woensdagavond uit bij Panathinaikos met 2-0.

De Grieken staan door dat resultaat puntloos laatste. Kazan bezet dankzij het eerste punt de derde plaats.