Real wint moeizaam van Auxerre

AUXERRE - Real Madrid heeft dinsdag ook de tweede wedstrijd in de Champions League gewonnen. Uit bij AJ Auxerre maakte Angel di Maria tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

De Madrilenen hadden in Auxerre veel moeite kansen te creëren. Het team van José Mourinho had veelvuldig balbezit, maar miste de creativiteit om echt gevaarlijk te worden.

De Real-trainer bracht een kwartier voor tijd Angel di Maria. Deze bekroonde zijn invalbeurt prompt met de winnende treffer.

Mourinho had in de basis geen plaats van Mesut Özil en Di Maria, maar gaf Lassane Diarra en Karim Benzema de voorkeur. Met een wat behoudende tactiek slaagde Real er in de bal veel in de ploeg te houden, maar weinig grote kansen te creëren.

Higuain

Gonzalo Higuain leek Real uit één van de weinige grote kansen op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Özil mocht na een uur zijn opwachting maken. Het leverde direct enkele gevaarlijke momenten op voor het doel van Olivier Sorin. Maar Cristiano Ronaldo miste, net als in de eerste wedstrijd tegen Ajax, de scherpte voor het doel.

Auxerre kreeg door die missers de indruk dat er wellicht iets meer te halen viel dan een punt. Invaller Ireneusz Jelen en Dennis Oliech kwamen echter niet tot scoren.

Gouden greep

Een kwartier draafde Di Maria alsnog op. Dat bleek een gouden greep van Mourinho. De Argentijnse linkspoot schoot Real tien minuten voor tijd op voorsprong.

Real is door de zege alleen koploper in groep G. Auxerre is na het tweede verlies op rij als enige ploeg nog puntloos.

Lees meer over:
Tip de redactie