LONDEN - FC Twente treft woensdag in Tottenham Hotspur een gehavende ploeg. Manager Harry Redknapp van de Engelse club heeft vooral achterin weinig keuzes.

William Gallas, Michael Dawson, Jonathan Woodgate en Younes Kaboul zijn vanwege blessures niet inzetbaar.

Ook aanvaller Jermain Defoe ontbreekt tijdens de tweede wedstrijd in groep A van de Champions League. Aanvoerder Ledley King (lies) is een twijfelgeval.

Doelman Heurelho Gomes is hersteld van een liesblessure. De Italiaanse routinier Carlo Cudicini (37) verving de voormalige PSV-goalie sinds eind augustus in het doel van de Spurs.

Redknapp beslist woensdag wie van de twee tegen FC Twente in het basisteam begint.

Van der Vaart

Achterin heeft Redknapp waarschijnlijk weer de beschikking over Benoit Assou-Ekotto. Rafael van der Vaart, de regisseur van de Spurs, speelt in de rug van spits Peter Crouch.

De Nederlander heeft op het middenveld weer gezelschap van Luka Modric, die hersteld is van een kuitblessure.

Bij de Tukkers ontbreken de linksbacks Dwight Tiendalli (bovenbeenblessure) en Bart Buysse (enkel). Nicky Kuiper heeft daardoor net als zaterdag in de topper tegen Ajax (2-2) een basisplaats in het elftal van trainer Michel Preud'homme.

Statistieken

FC Twente heeft de statistieken niet mee. De club uit Enschede speelde vijf Europese wedstrijden in Engeland en verloor er daarvan vier. Eén keer eindigde het gelijk.

Tottenham Hotspur kwam in Europees verband vijf keer voor eigen publiek uit tegen een Nederlandse club. Twee keer wonnen de Spurs, twee keer werd er gelijkgespeeld, één keer verloor de club uit Londen.