40-jarige Date Krumm naar derde ronde Tokio

TOKIO - Kimiko Date Krumm is dinsdag op haar veertigste verjaardag doorgedrongen tot de derde ronde van het WTA-toernooi in Tokio. De Japanse veterane zag haar dertien jaar jongere tegenstandster Daniela Hantuchova opgeven.

De Slowaakse tennisster leek na de eerste set op weg naar een gemakkelijke zege, maar won vervolgens geen game meer: 4-6 6-0 4-0.

Date Krumm versloeg in de eerste ronde al titelverdedigster Maria Sjarapova. ''Het was een wonder dat ik nog uit mijn bed kon komen na die wedstrijd", aldus de routinier. Date Krumm won in 1995 al eens de Pan Pacific Open in de Japanse hoofdstad. Sjarapova was toen zeven.

Verrassen

Samantha Stosur en Svetlana Koeznetsova strandden in ronde twee. Beide speelsters uit de top tien van de plaatsingslijst lieten zich verrassen door Duitse opponenten.

De als vierde geplaatste Australische Stosur verloor met 7-5 en 6-3 van Julia Görges. De als tiende gerangschikte Russin Koeznetsova was niet opgewassen tegen Andrea Petkovic: 6-3 7-5.

Wozniacki

Caroline Wozniacki bereikte wel de derde ronde. De als eerste geplaatste Deense won met 6-1, 6-3 van Greta Arn uit Hongarije.

Wozniacki, die bij goede prestaties in de Japanse hoofdstad en een week later in Beijing nummer een van de wereld kan worden, hoefde dankzij een vrijstelling in de eerste ronde niet in actie te komen.

Zvonareva

Vera Zvonareva (2) versloeg Sara Errani uit Italië met tweemaal 6-3. Elena Dementjeva had in haar tweederondepartij geen kind aan Yaroslava Shvedova: 6-0, 6-1.

De als zevende geplaatste Russin neemt het nu op tegen Flavia Pennetta . De Italiaanse won met 6-3, 4-6, 6-3 van Maria Kirilenko.

Ivanovic

Ana Ivanovic is tegen Marion Bartoli hard onderuit gegaan. De Servische voormalige nummer een werd door de Française (11) met 6-2, 6-1 naar huis gestuurd.

Tip de redactie