Terpstra en Boom verwachten zwaar WK voor Gilbert

AMSTERDAM - Lars Boom en Niki Terpstra zijn de Nederlandse troeven bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Australië. Het duo zal in Geelong moeten proberen de Belg Philippe Gilbert van de wereldtitel te houden.

"Het ziet er indrukwekkend uit wat hij de laatste weken doet", blikt de 24-jarige Boom in het magazine van NUsport vooruit. "Tenminste op tv. Niki heeft hem zelf in de Vuelta zien rijden. Wij gaan in ieder geval proberen om hem geen wereldkampioen te laten worden."

Terpstra denkt dat de Belgische kopman het zwaar gaat krijgen in Australië. "Als je zo'n topfavoriet bent, wordt het wel heel moeilijk. Dus eigenlijk denk ik dat hij niet wereldkampioen wordt", voorspelt de 26-jarige renner die komend seizoen voor het Vlaamse QuickStep uitkomt.

"Ik denk niet dat hij alleen weg zal kunnen rijden. Daar is hij te veel favoriet voor. Dan moet je wel heel sterk zijn, wil je de rest uit het wiel rijden. Hij is wel snel, maar hij is niet de rapste."

Ervaring

Beide renners ontberen de nodige ervaring bij de wereldkampioenschappen. Terpstra debuteert komend weekeinde op het mondiale podium, Boom begint aan zijn tweede WK.

De coureur in dienst van Rabobank wil in de aanval, maar weet niet of hij het kan afmaken. "De tactiek om het écht af te maken in de finale zal ik nog niet hebben. Maar eh... laten we eerst eens kijken hoe het straks gaat."

In het magazine van NUsport blikken de beide renners deze week vooruit op de wereldkampioenschappen en tonen ze begrip voor de keuze van Robert Gesink om de titelstrijd links te laten liggen.

Voorbereiding WK wielrennen

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie