Van Nistelrooij in voorjaar om tafel met HSV

AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij praat in de loop van volgend jaar met Hamburger SV over zijn toekomst. Het contract van de 34-jarige aanvaller loopt aan het einde van dit seizoen af.

"HSV heeft me de kans gegeven op het moment dat niemand er meer in geloofde. Zij verdienen het dan ook om als eerste met me te kunnen praten", zei hij tijdens de presentatie van de Ruud van Nistelrooij Academy.

Beloftes heeft Van Nistelrooij aan zijn huidige werkgever echter nog niet gedaan. "Ik weet nog niet of ik bij HSV blijf, naar een andere club ga of helemaal stop met voetbal." Die laatste optie lijkt overigens niet waarschijnlijk. "Op dit moment voel ik me goed en geniet ik van elk moment. Maar ik weet wel waar ik vandaan kom."

Van Nistelrooij doelt daarmee op een slepende knieblessure die hem tijdens zijn periode bij Real Madrid bijna een heel seizoen aan de kant hield. "Als je kijkt waar ik vandaan kom is het bijna een wonder dat ik nu weer op het veld sta. Dat ik zelfs dit niveau kan halen en weer bij het Nederlands elftal zit is helemaal niet te bevatten."

Jaar tot jaar

Het heeft hem geleerd zo weinig mogelijk te plannen. "Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd en van jaar tot jaar. Hopelijk duurt dat nog lang."

De kans dat Van Nistelrooij in de toekomst nog in de Eredivisie te bewonderen zal zijn, is niet al te groot. "Een terugkeer sluit ik niet uit, maar de kans is erg klein", verklapt hij.

Ook een trainerscarrière ligt niet in het verschiet. "Op dit moment denk ik van niet. Al weet ik dat meer voetballers dat tijdens hun actieve carrière hebben gezegd. Je weet het dus maar nooit.

Lees meer over:
Tip de redactie