Van Gaal 'erg blij' met contractverlenging

AMSTERDAM - Louis van Gaal is erg content met zijn maandag verlengde verbintenis aan Bayern München. De 'Tulpen-General' tekende een overeenkomst met de Duitse topclub die loopt tot medio 2012.

Van Gaal hoefde niet lang over het aanbod van de clubleiding na te denken. "Ik ben echt heel blij dat ik nog een jaar mag en kan werken in München", liet hij de website van 'Der Rekordmeister' optekenen.

Ondanks het zeer succesvol verlopen afgelopen seizoen en zijn sowieso goed gevulde prijzenkast is de Amsterdammer nog steeds uit op meer prijzen. "Ik vind het altijd erg belangrijk om iets te kunnen winnen. Met een topclub als Bayern is alles mogelijk."

Ook de chemie met zijn selectie ziet Van Gaal als een redenen om de samenwerking voort te zetten. Zelfs met de altijd nadrukkelijk aanwezige clubleiding kan hij goed door één deur. "Je leert elkaar kennen in moeilijke tijden, zoals nu is te zien. We zitten midden in een moeilijke periode en toch toont de leiding vertrouwen."

Positieve geluiden

Niet alleen Van Gaal zelf was blij. Ook vanuit de selectie waren positieve geluiden te horen. "Ik vind het een goed signaal dat de trainer zijn handtekening heeft gezet. Hij levert goed werk", liet landgenoot Mark van Bommel weten.

Philip Lahm onderschreef de woorden van zijn aanvoerder."We hebben gezien hoe nauwgezet hij werkt en welke vooruitgang we hebben geboekt. We verwelkomen dit zeer graag."

NUwerk

Tip de redactie