Jol vergelijkt AC Milan met Real Madrid

AMSTERDAM - Ajax gaat dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen AC Milan op jacht naar eerherstel. De koploper van de eredivisie wil kost wat kost voorkomen dat het net zo kansloos onderuit gaat als twee weken geleden tegen Real Madrid (0-2).

''Maar dat zal niet meevallen'', stelde trainer Martin Jol maandag tijdens een drukbezochte personferentie. ''AC Milan en Real Madrid zijn van hetzelfde niveau.''

''Ibrahimovic is de beste spits van de wereld'', stelde Jol. ''Robinho is onvoorspelbaar en je weet wat er gebeurt als Ronaldinho het op de heupen krijgt.''

''Het zal moeilijk worden, maar we spelen ook voor eigen publiek in de Arena. Daar verliezen we niet vaak. We zullen moeten aanvallen als zaterdag tijdens de eerste helft tegen FC Twente. Daarnaast zullen we heel scherp moeten verdedigen. Uiteraard hebben we dan een kans.''

Basisformatie

Ajax bestrijdt Milan waarschijnlijk met dezelfde basisformatie als zaterdag tegen FC Twente. Dat betekent Rasmus Lindgren opnieuw de voorkeur krijgt boven Demy de Zeeuw. De Zweed vormt samen met Eyong Enoh een koppel op het middenveld.

Enoh en Lindgren geven Ajax volgens Jol in belangrijke wedstrijden veel stabiliteit. Dat is meegenomen omdat de aanvallers Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui zelden mee verdedigen.

Schuldig

Toch verloren beide middenvelders zaterdag tot twee keer toe Theo Janssen uit het oog. De middenvelder van de kampioen uit Enschede profiteerde tweemaal (2-2).

Enoh was tijdens de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki ook al schuldig aan een tegentreffer.

''We hebben een jonge ploeg en praten veel over die dingen'', aldus Jol. ''Soms moet je zelf met een tegenstander meelopen. Soms moet iemand anders even de tegenstander overnemen. We moeten leren van zulke situaties. Ploegen als AC Milan hebben niet veel kansen nodig.''

Selectie

De aanwinsten Teemu Tainio (hamstring) en Mido maken nog geen deel uit van de selectie van 18 spelers voor het duel met AC Milan. Trainer Jol heeft Florian Jozefzoon wel opgenomen in zijn keurkorps.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Anita; Enoh, De Jong en Lindgren; Suarez, El Hamdaoui en Emanuelson.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie