Sjarapova en Safina in eerste ronde Tokio onderuit

TOKIO - Titelverdedigster Maria Sjarapova is maandag al tijdens de eerste ronde van het sterk bezette en zwaar gedoteerde tennistoernooi in Tokio onderuit gegaan.

De 23-jarige Russische moest verrassend haar meerdere erkennen in de Japanse veterane Kimiko Date Krumm, die dinsdag haar veertigste verjaardag viert.

De setstanden waren 7-5 3-6 6-3 in het voordeel van de thuisspeelster, die met een wildcard het hoofdtoernooi was binnengekomen.

Date Krumm schreef het toernooi in 1995 op haar naam. Sjarapova, als twaalfde geplaatst in Tokio, zegevierde in 2005 en 2009. Beide tennissters kwamen eerder nog nooit tegen elkaar uit.

Safina

Sjarapova's landgenote Safina struikelde ook over de eerste horde. Zij moest in Julia Görges uit Duitsland haar meerdere erkennen: 6-1 5-7 6-2.

Een andere oud-nummer een drong wel door tot de tweede ronde. Ana Ivanovic won met 6-3 en 6-3 van Alisa Kleybanova. De Servische treft nu Marion Bartoli. De Franse nummer elf van de plaatsingslijst won met tweemaal 6-4 van Yanina Wickmayer.

Agnieszka Radwanska staat als eerste tennisster in de derde ronde. De Poolse, als zesde geplaatst, kwam door een vrijstelling in de eerste ronde direct in de tweede ronde in actie. Daarin klopte ze de Wit-Russin Olga Govortsova: 6-2 6-3.

Tip de redactie