NEW DELHI - Alle landen doen toch mee aan de Gemenebest Spelen in New Delhi. De voorzitter van de overkoepelende federatie, Michael Fennell, heeft dit zaterdag gezegd.

Verscheidene landen twijfelden de afgelopen dagen over deelname aan het sportevenement vanwege de onhygiënische omstandigheden in het atletendorp en de zorgen om de veiligheid in India.

Acht landen dreigden met een boycot, maar zagen daar toch vanaf. ''Iedereen komt. Alle 71 landen doen mee aan de Spelen'', aldus Fennell.

Aanpassingen

Een aantal sporters, onder wie de Nieuw-Zeelandse wielrenner Greg Henderson, heeft zich op individuele titel wel teruggetrokken van de Spelen. Zij vinden het risico toch te groot. Fennell zegt dat de regering in India hard werkt om alles op tijd gereed te krijgen en de nodige aanpassingen te doen aan onder meer het atletendorp.

''Er is nog steeds veel werk te doen. We zijn zeker nog niet klaar. Onze grootste zorg is ook dat we de veiligheid van alle deelnemers en officials kunnen garanderen. India heeft als land schade opgelopen. Hopelijk kunnen we dit nog rechttrekken'', zei Fennell.

Ingestorte loopbrug

De eerste sporters kwamen vrijdag aan in New Delhi. Een groep Engelsen sliep de eerste nacht in een hotel omdat hun accommodatie in het atletendorp nog niet klaar was. Het is de bedoeling dat ze zaterdag toch hun intrek nemen in het dorp.

Het zat de organisatie in India de afgelopen week niet mee. Naast de problemen met het atletendorp, werd er een toeristenbus beschoten, stortte er een loopbrug in en was er sprake van wateroverlast door zware regenval.

De Gemenebest Spelen,waar Groot-Brittannië en zijn voormalige koloniën en mandaatgebieden aan meedoen, beginnen op 3 oktober.

Bekijk de video