BREDA - John Karelse en Gert Aandewiel maken het seizoen af als hoofdtrainers van NAC Breda. Dat zijn de twee trainers vrijdag overeengekomen met technisch directeur Jeffrey van As.

Karelse en Aandewiel staan al ruim een maand voor de groep, na het vertrek van Robert Maaskant naar Wisla Krakow.

Karelse en Aandewiel werkten als assistenten van Maaskant. Onder hun leiding pakte NAC uit de laatste drie competitiewedstrijden zeven punten. De ploeg uit Breda bereikte bovendien ten koste van VVV-Venlo de vierde ronde van het bekertoernooi.

Koeman en Brood

Na het vertrek van Maaskant ging Van As op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Erwin Koeman bedankte echter voor de eer en NAC kon geen overeenstemming bereiken met RKC Waalwijk over een afkoopsom voor Ruud Brood.

''We wilden in beginsel de manier van werken van de afgelopen jaren, met een hoofdtrainer en drie assistent-trainers, voortzetten'', verklaarde Van As.

''Maar als je twee goede en gediplomeerde trainers in dienst hebt, wil je alleen iemand aantrekken die ten opzichte van hen daadwerkelijk een toegevoegde waarde vormt.''

Kiezen voor duo

Mede door de goede prestaties van de laatste weken mogen Karelse en Aandewiel voor de groep blijven staan.

''Wij kiezen voor dit duo omdat zij al jaren intensief samenwerken, elkaar uitstekend aanvullen en het dus niet logisch zou zijn de een boven de ander te stellen'', aldus Van As.

Karelse en Aandewiel blijven in ieder geval tien maanden aan. Karelse (40) verdedigde jarenlang het doel van NAC.

Hij was eerder al enkele weken interim-hoofdtrainer in Breda. Aandewiel (41) werkte als hoofdcoach bij FC Volendam en Sparta Rotterdam.