AMSTERDAM - Een groot deel van de selectie van het Nederlands elftal heeft de nederlaag in het play-offduel tegen Schotland zaterdagnacht met een feest verwerkt. Volgens columnist Henk Spaan dinsdag in Het Parool stapte een aantal internationals zondagochtend om drie uur de Amsterdamse Passengers Terminal binnen waar een feest aan de gang was.

Spaan meldt in zijn column dat ook Andy van der Meyde onder de feestgangers was. Spaan heeft dinsdagmiddag laten weten dat hem gedurende de dag is gebleken dat de speler van Inter, die maandag tijdens een interview met TV Noord-Holland flauw viel, niet bij het feest is geweest.

"Woensdag volgt een rectificatie in het Parool", aldus Spaan. "Ik zal dan ook het een en ander uitleggen. Het spijt me bijzonder dat ik de naam Van der Meyde heb genoemd."

Van der Meyde heeft via zijn zaakwaarnemer in een reactie laten weten zich met klem van de suggestie te distantiëren dat hij in de nacht van zaterdag op zondag op een feest is geweest. Hij beschouwt deze leugen als uitermatie grievend en is stomverbaasd dat dit als feit is terug te vinden in de publicatie. Van der Meyde besluit na het duel met Schotland welke jurdische stappen hij tegen Het Parool zal ondernemen.

De organisator, entertainment & mediabedrijf ID&T, werd dinsdag overstelpt met vragen over het feest. ID&T heeft echter het beleid nimmer informatie over de bezoekers van zijn evenementen te verstrekken. ID&T ontkent overigens dat de spelers van Oranje een tafel hadden gereserveerd, zoals de columnist beweerde. Het bedrijf heeft geen informatie aan Spaan gegeven. Op Radio 3 werd dinsdag een oproep gedaan aan feestgangers om bekend te maken welke spelers wel op het feest waren.

KNVB

De woordvoerder van de KNVB liet dinsdag weten dat het feest niet bij de bond bekend is. De spelers hadden na het duel met Schotland tot zondagavond vrijaf gekregen.