MANCHESTER - Manager Alex Ferguson van Manchester United heeft de grootste aandeelhouder van de Engelse voetbalclub voor de rechter gedaagd. Inzet van het conflict is het renpaard Rock of Gribraltar, dat vorig jaar een record aan koersen won. Ferguson eist de helft van de opbrengsten die het paard met al die overwinningen verdiende, ongeveer 140 miljoen euro.

Eigenaars van het renpaard zijn de Ieren JP McManus en John Magnier, die middels hun bedrijf Cubic Expression 23 procent van de aandelen van Manchester United bezitten. Ferguson beweert dat Magnier hem ooit als cadeau voor de helft eigenaar heeft gemaakt van Rock of Gibraltar.

McManus en Magnier ontkennen dat. "De eis heeft geen enkele grond; we zullen ons krachtig verdedigen", lieten de advocaten van de Ierse paardeneigenaars optekenen in Britse kranten. Magnier heeft het bestuur van de voetbalclub al duidelijk gemaakt dat eerst het conflict met Ferguson uit de wereld moet en de manager pas dan een nieuw contract ter waarde van 7 miljoen euro per jaar kan tekenen.