PERUGIA - De Italiaanse renner Enrico Rossi is door de Italiaanse antidopingbrigade NAS opgepakt op verdenking van handel in dopingproducten. Dat meldden Italiaanse media dinsdag.

Hij is samen met nog vijf anderen gearresteerd, een apotheker, een verpleegkundige, twee amateurwielrenners en een sportjournalist.

''Zij hebben de gezondheid van atleten ernstig en herhaaldelijk beschadigd'', zei een woordvoerder van de NAS.

Rossi is profrenner sinds 2007. Hij schreef eerder dit jaar de eerste editie van de Nederlandse eendagswedstrijd Dwars door Drenthe op zijn naam en onlangs eindigde hij als zesde in Parijs-Brussel.

Vania Rossi

De Italiaan is de broer van renster Vania Rossi, die in januari van dit jaar tijdens de Italiaanse kampioenschappen veldrijden positief werd bevonden op het bloeddopingmiddel cera. Zij werd echter niet geschorst omdat de B-staal negatief bleek.

Vania Rossi is de partner van Vacansoleil-renner Riccardo Ricco die een schorsing van 20 maanden heeft uitgezeten vanwege het gebruik van bloeddoping.

Cobra

Saillant detail is de codenaam 'Cobra-Red' die de politie voor de actie gebruikte. De Cobra is de bijnaam van Ricco. Red is een verwijzing naar de achternaam van Rossi.