AMSTERDAM - Twee dagen voor de cruciale wedstrijd tegenSchotland in de EK-kwalificatie wilde Dick Advocaat maandag nietover de invulling van zijn basisformatie praten. Het heeft er veelvan weg dat de bondscoach de beginnende ploeg van zaterdag op eenaantal plaatsen gaat wijzigen.

Bekijk video: Van der Vaart uit kritiek:
Modem/ Breedband

Tijdens de persconferentie op maandagmiddag in hotel Huis terDuin in Noordwijk verklapte Advocaat dat hij al een nieuwe formatiein zijn hoofd had. Namen wilde hij echter niet noemen. Detrainingspartijtjes maandagavond in de overdekte Amsterdam Arenamaakten echter wel iets duidelijk. De kans is groot dat dezondagavond aan de selectie toegevoegde Bouma mag beginnen.

Bij afwezigheid van Van der Meyde oefende Advocaat met tweepartijtjes van tien tegen tien. In het eerste partijtje speeldenVan der Vaart en Van Nistelrooij samen bij de ploeg met de groenehesjes. Bij afwezigheid van Van der Meyde kreeg het duo hulp van debuitenspelers Makaay en Overmars. Sneijder en Cocu waren decentrale middenvelders. Bij absentie van de geschorste Stam kreegdoelman Van der Sar in de defensie assistentie van Ooijer, De Boeren Bouma.

De laatstgenoemde PSV-er droeg ook in het tweede partijtje eenhesje. Hij speelde wederom links in de defensie. Het verschil wasechter dat Advocaat in de tweede sessie met vier verdedigersoefende. Reiziger dekte op de rechterflank. Van der Vaart en VanNistelrooij vormden opnieuw een aanvalskoppel. Ze speelden echternet als Cocu en Sneijder bij de tegenpartij.

Voorkeur

Toegeven wilde Advocaat niets. Maar het heeft er alles van wegdat de bondscoach tijdens de return van de play-offs in deEK-kwalificatie het aanvalsduo Van Nistelrooij/Kluivert geen nieuwekans gunt. Een combinatie tussen Van der Vaart en Van Nistelrooijheeft waarschijnlijk zijn voorkeur. Centraal op het middenveld moethij kiezen tussen de koppels Davids/Seedorf of Cocu/Sneijder. Hetheeft er veel van weg dat de laatste combinatie Advocaat het meestkan bekoren.