EINDHOVEN - PSV-aanvaller Jonathan Reis is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto betrapt met te veel alcohol achter het stuur. De 21-jarige Braziliaan blies op het politiebureau van Weert tijdens een ademanalyse 620 ug/l, bijna zeven keer zoveel als toegestaan.

De normale limiet is 220 ug/l, voor een beginnend bestuurder ligt de lat lager op 88 ug/l.

Het rijbewijs van Reis is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zo meldt de politie van Limburg-Noord.

Reis was met zijn auto van Weert op weg naar Eindhoven toen hij staande werd gehouden bij een verkeerscontrole.

Onverstaanbaar

''Hij kon zich moeilijk verstaanbaar maken. Hij kon ook niet goed uitleggen waar hij naar toe moest. Daarom hebben ze hem meegenomen'', lichtte een zegsman van de Brabantse club maandagochtend toe.

De aanvaller mocht na zijn positieve alcoholtest naar huis. Twaalf uur later had hij moeten aantreden in Kerkrade tegen Roda JC. De Braziliaan moest evenwel op de tribune plaatsnemen, zonder rijbewijs.

Emotie

PSV wil in de nieuwe affaire rond Reis geen overhaaste beslissingen nemen. ''Het gaat om een serieuze zaak'', beaamde een woordvoerder van de club maandagmiddag.

''We willen niet in de emotie reageren of op basis van halve of ontbrekende feiten. Pas als we het idee hebben dat we alle informatie binnen hebben, zullen we tot besluitvorming overgaan.''

Reis trainde maandagochtend wel gewoon mee met de A-selectie. Daarna diende hij zich voor tekst en uitleg bij trainer Fred Rutten en technisch directeur Marcel Brands te melden. ''We stellen ons geen deadline om met een bericht naar buiten te komen. We willen zorgvuldig te werk gaan'', aldus de PSV-zegsman.

Ontslagen

Reis werd begin dit jaar door PSV ontslagen wegens cocaïnegebruik. Hij ondertekende afgelopen zomer een nieuw, eenjarig contract in Eindhoven nadat hij was afgekickt.

De talentvolle Zuid-Amerikaan viel vorige week in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria (1-1) voor de Europa League nog in bij de Brabanders.