AMSTERDAM - Bondscoach Dick Advocaat van hetNederlands voetbaleftal kan woensdag tijdens de return in deplay-off van de EK-kwalificatie tegen Schotland over Andy van derMeyde beschikken. De rechtsbuiten mag dinsdag ook de training vanOranje in Noordwijk hervatten. Cardiologisch- en neurologischonderzoek in het Amsterdams Medisch Centrum wees uit dat er geenenkel beletsel meer is.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Van der Meyde viel maandag tijdens een interview met TVNoord-Holland flauw. Hij was echter snel weer bij kennis en voeldezich na de lunch weer goed. Desondanks ontbrak de speler vanInternazionale aan het einde van de middag als enige internationalbij de training in de Amsterdam Arena. Voor alle zekerheid ging Vander Meyde naar het ziekenhuis voor onderzoek. De flauwte werdveroorzaakt door een kortdurende bloeddrukdaling, wees de medischetest uit.

Het was overigens voor de tweede keer dat de speler tijdens eenvraaggesprek evenwichtsstoornissen kreeg. In de aanloop naar deoefenwedstrijd tegen Argentinië kon hij een val op de grond echternog afwenden.

Niet raar

"Dit is niet heel raar", zei doktor Goudswaard van hetNederlands elftal in een reactie. "Van der Meyde is een speler meteen lage bloeddruk. Hij stond lang stil bij warme lampen. In zo'nsituatie kan het gebeuren dat hij even te weinig zuurstof krijgt enflauw valt. Dat is niet ernstig."

Bodscoach Dick Advocaat zei na terugkeer van Van der Meyden inhet hotel te Noordwijk: "Ik ben blij dat er niets ernstigs aan dehand is. Dat is een geruststelling voor Andy, maar ook voor despelers en begeleiders van het Nederlands elftal. Het was eenvreemde gewaarwording."

Andy van der Meyde toonde zich verheugd dat de medischeonderzoeken positief zijn uitgevallen. "Natuurlijk schrok ik, maaral vrij snel voelde ik me weer beter. Ik vind het fijn dat ik ookweer kan meetrainen met de Oranjeselectie."