MUNCHEN - Bayern München heeft afgerekend met een povere reeks van zeven competitiewedstrijden zonder zege. De Duitse kampioen leverde zondagavond in de topper tegen de 'virtuele' koploper Leverkusen een puike prestatie. Dankzij treffers van Elber en Effenberg (strafschop) in de slotfase won de ploeg van trainer Hitzfeld verdiend met 2-0.

Leverkusen kon in München de toppositie op de ranglijst geen moment waarmaken. De getergde thuisploeg speelde de onttroonde lijstaanvoerder bij vlagen zoek, maar had moeite met het afronden. Vooral Elber miste de nodige kansen. Leverkusen incasseerde in Beieren de vierde nederlaag in een uitwedstrijd. Dertien jaar geleden won de ploeg voor de laatste keer bij Bayern.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund, de nieuwe koploper, kwam zaterdag tegen VfL Wolfsburg niet verder dan 1-1. Schalke'04 en Kaiserslauteren waren wel succesvol. Het elftal van Huub Stevens was met 2-0 te sterk voor Borussia Mönchengladbach. Kaiserslautern bleef dankzij een -0-overwinning op FC Köln derde. Werder Bremen verloor de aansluiting met de top. Het team verloor in eigen stadion met 1-2 van VfB Stuttgart.

Dortmund mocht zich in zijn handen knijpen dat het elftal een punt mee naar huis kon nemen. De formatie speelde erg zwak, doelman Lehmann behoedde zijn ploeg voor een nederlaag. Dortmund zorgde slechts eenmaal voor gevaar. Het was wel meteen raak. Heinrich zette de geel-zwarten al na drie minuten op 0-1. In de 36e minuut kwam Wolfsburg terecht op gelijke hoogte, toen Maric een strafschop verzilverde.

Schalke 04

Het duel Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach was amper een minuut onderweg, toen de Belg Marc Wilmots al doel trof. Een week na de galavoorstelling tegen Bayern München (5-1-overwinning) speelden de "Königsblauen", met Van Hoogdalem en Oude Kamphuis in de basis, echter matig. Toch kon de degradatiekandidaat van trainer Hans Meyer (ex-Twente) weinig tegenstand bieden. In de slotminuut bepaalde Asamoah de einstand op 2-0. Ondanks de nederlaag had Meyer zijn gevoel voor humor niet verloren: "Vaak kan een trainerswissel helpen. Dus dat hebben we nog achter de hand."

Het ontslag van trainer Ewald Lienen heeft FC Köln vooralsnog alleen bekersucces (halve finale) opgeleverd. De formatie verloor nipt van Kaiserslautern, 0-1. Miroslav Klose was de gevierde man. Hij maakte in de 57e minuut het doelpunt.

/SPORTBayern Munchen is weer FC Hollywood