DUBLIN - De Ierse voetbalselectie is zondag opgeschrikt door een overval op het deftige hotel in een buitenwijk van Dublin waar de spelers verblijven ter voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Canada, dinsdag in het stadion aan Lansdowne Road. Drie gewapende en gemaskkerde mannen vielen de Portmarnock Golf en Country Club binnen. Een van hem loste een daarbij schot. De kogel kwam in het plafond terecht.

Een aantal Ierse internationals zat in het restaurant op het moment dat de bende toesloeg in de receptie. Daar hadden veel fans zich verzameld, onder wie vrouwen en kinderen, in de hoop een handtekening van een van de voetballers te bemachtigen. Niemand raakte gewond. De overvallers maakten zich met een gering geldbedrag uit de voeten.

"Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dit heeft, naar het zich laat aanzien, niets te maken met ons verblijf hier", zei een woordvoerder van de Ierse voetbalbond. "Gelukkig is er niemand gewond geraakt en heeft onze bewakingsstaf op een professionele manier gereageerd."