BREDA - Hockeyster Minke Booij heeft zondag haar neusgebroken toen ze bij het uitlopen voor een strafcorner vol de balin het gezicht kreeg. Bovendien liep de ervaren international eenscheur in haar jukbeen op en moest een forse snijwond in haargezicht worden gehecht.

Booij was met haar club Den Bosch in Breda, voor decompetitiewedstrijd tegen Push. Haar ploeg won met 0-5. Booij zouzaterdag met het Nederlands team afreizen naar Sydney, waar hettoernooi om de Champions Trophy plaatsvindt. Het is onzeker of datnu kan doorgaan. "Ik wacht nog even met die beslissing", zeibondscoach Marc Lammers, die overigens zelf toeschouwer was inBreda.

"Minke liep bij een strafcorner als eerste uit, het meisje datde bal sloeg raakte hem totaal verkeerd. Van een meter afstandkreeg ze hem vol in het gezicht." Lammers wil nog even aanzien hoehet herstel vordert, voor hij een besluit neemt over Sydney. "Wehebben nog een week, ik wil afwachten hoe het morgen gaat. Ze iszondagmiddag onder narcose geopereerd, haar neus is rechtgezet eneen plastisch chirurg moest haar wang hechten."

Overbelast

Tot opluchting van de bondscoach bleek bij een anderevooraanstaande international, Booijs ploeggenote Mijntje Donners,een blessure mee te vallen. De topscoorster en beste speelster vanhet afgelopen EK had last van de knie, maar uit een mri-scan bleekdat er niets beschadigd is in het gewricht. De knie van deaanvoerster van Oranje was vermoedelijk overbelast. Donners kan derhalve gewoon mee naar Australië, in tegenstelling totvleugelaanvalster Fatima Moreira de Melo, die eerder al afhaaktemet een kniekwetsuur.

De mogelijke afwezigheid van Booij zou voor Lammers een fiksetegenvaller zijn voor de Champions Trophy. De speelster leidt nietalleen de defensie, maar is ook nog eens belangrijk voor hetcoachen van haar medespeelsters. "Ze is een van de bestespeelsters", aldus Lammers. "Minke raak ik niet graag kwijt."