AMSTERDAM - Lewis Hamilton was maandag op Schiphol een van de twee deelnemers aan een race tussen zijn McLaren-Mercedes en het mobiele datanetwerk van zijn sponsor Vodafone.

Voor de Engelsman was het een weerzien met de wagen waarmee hij in 2008 wereldkampioen Formule 1 werd.

De luchthaven had speciaal voor het evenement de oostelijke start/landingsbaan afgezet. Het was de eerste keer dat een dergelijke reclamestunt plaats had op een Europees vliegveld.

Hamilton kon in de Noord-Hollandse wind de teleurstelling van zondag van zich afrijden. Een aanvaring in de eerste ronde met de Ferrari van Felipe Massa betekende een vroegtijdig einde van de Italiaanse Grand Prix.

'Agressief rijden'

"Ik kon gisteren moeilijk beweren dat het niet mijn schuld was en daar blijf ik bij. Ik maakte een stomme fout", blikte Hamilton terug in gesprek met NUsport.

"Er zijn gelukkig nog vijf races te gaan en die benader ik op dezelfde manier als de race op Monza: ik blijf agressief rijden en geef alles voor een overwinning."

'Knotsgek seizoen'

De 25-jarige coureur staat momenteel tweede in de WK-stand en heeft geen idee op wie hij zich moet richten in de titelstrijd.

"Er zijn nog vier concurrenten over, inclusief mijn eigen teammaat (Jenson Button, red.). Het is een knotsgek seizoen; elke race kan het er weer totaal anders voor staan."

Hamilton had op Schiphol meer succes dan een dag eerder op Monza. Achter het stuur van zijn vertrouwde MP4-23 versloeg hij het netwerk van zijn sponsor met 2-1.

Bekijk de beelden