NOORDWIJK - De selectie van het Nederlands voetbalelftal isvoor de return van de play-offs in de EK-kwalificatie tegenSchotland met Wilfred Bouma en Arjen Robben uitgebreid. BeidePSV'ers hebben zich zondagavond met de andere internationals in hettrainingskamp van Oranje in Noordwijk gemeld.

Jaap Stam behoort niet meer tot de spelersgroep diewoensdagavond in de Amsterdamse ArenA een achterstand van 1-0 moetombuigen. De voorstopper kreeg zaterdag in Hampden Park zijn tweedegele kaart van het kwalificatietoernooi en is geschorst. Schotlandmoet het zonder de geschorste Christian Dailly stellen.

Frank de Boer heeft een lichte blessure aan zijn bovenbeen. Deaanvoerder speelde de wedstrijd tegen de Schotten echter helemaaluit en is normaal gesproken inzetbaar voor de return. Oranje werktmaandag en dinsdag de laatste trainingen voor het cruciale duel metde Schotten af.

Verrast

Robben, die zich zaterdag thuis voor de buis had zittenverbijten, was aangenaam verrast door het telefoontje van managerHans Jorritsma, die hem alsnog uitnodigde voor Oranje. "Ik had erniet meer op gerekend. De bondscoach had me gezegd dat hij inprincipe met dezelfde negentien zou doorgaan. Desondanks ben ikblij dat ik er nu in Noordwijk bij zit", zei de jonge linksbuitenin het NOS-radioprogramma 't Hek van de Dam.

Robben heeft nog geen idee wat de technische staf met hem vanplan is. "Dat zal de komende twee dagen moeten blijken. Ik ganergens van uit. Het kan alle kanten op. Mijn rol is nietbelangrijk. We moeten het nu met z'n allen doen. Het zou leuk zijnals ik even mee mag doen, maar het is niet belangrijk met welke elfof zestien spelers het gebeurt."

Teleurgestelde groep

Robben beaamde zondagavond dat hij in een teleurgestelde groepis binnengevallen. "Iedereen moet nu de knop omdraaien. Zaterdagde teleurstelling, die moet je verwerken, maar woensdag is pas deechte beslissing. Alles is nog mogelijk. Iedereen moet zijn heleziel en zaligheid geven en dan kijken we na 90 minuten wel wat erop het scorebord staat."

De taktiek stond de PSV'er ook helder al voor ogen. "Nietbehoudend. In een hoog tempo naar voren om het hele stadion achterons te krijgen. Maar tegelijkertijd moeten we waken voor counters.Een tegendoelpunt betekent immers dat je er drie moet maken."