TOKIO - Judoka Carola Uilenhoed is maandag in de derde ronde van de open klasse op de WK uitgeschakeld.

De Nederlandse verloor in het Yoyogi sportcentrum van Tokio van de favoriete Megumi Tachimoto. Ze capituleerde in de golden score, de verlenging van een judowedstrijd.

Uilenhoed werd vrijgeloot voor de eerste ronde en hoefde ook in de tweede ronde niet in actie te komen omdat haar tegenstandster Larisa Ceric uit Bosnië en Herzegovina niet kwam opdagen.

Teleurstellend toernooi

De 25-jarige beleefde een teleurstellend WK in de hoofdstad van Japan. Ze strandde donderdag in de tweede ronde van de klasse boven 78 kilogram.

Uilenhoed liep ruim drie jaar geleden een zware knieblessure op en speelde daarna geen rol van betekenis meer op wereldkampioenschappen of Europese titelgevechten. Daarvoor won ze twee keer brons op de WK en tweemaal zilver op de EK.

Blessures

''Ik heb natuurlijk een heel vervelende tijd met al die blessures gehad'', stelde Uilenhoed vlak na haar nederlaag tegen Tachimoto.

''Ik ben ook nu zeker niet tevreden. Ik kwam hier voor een medaille. Dat is niet gelukt. Toch heb ik het idee dat ik op de goede weg ben. Ik ben nu een half jaar blessurevrij en kreeg steeds meer het gevoel dat ik tussen 2005 en 2007 had. Het moet alleen nog beter.''