AMSTERDAM - Hercules heeft zaterdag in de Spaanse Primera Division voor een enorme stunt gezorgd. In en tegen Barcelona zegevierde de ploeg uit Alicante met 0-2 dankzij treffers van de Paraguayaan Nelson Valdez.

Bij Hercules zat de nieuwe doelman Piet Velthuizen op de bank. Royston Drenthe mocht van coach Estebán Vigo wel in de basis beginnen, maar werd na een uur spelen gewisseld. De Nederlander kon weinig indruk maken en leed veel balverlies.

Op dat moment stonden de stug verdedigende bezoekers al wel met 2-0 voor. Na 27 minuten spelen bracht Valdez Hercules op voorsprong. Vlak voor het uur verdubbelde hij uit een counter de score.

Oefeninterland

Vanaf de bank moest Velthuizen constateren dat hij fikse concurrentie heeft in de strijd om de plek onder de lat. Uitblinker bij Hercules was namelijk doelman Juan Calatayud, die foutloos keepte en met regelmaat moest ingrijpen op inzetten van David Villa, Lionel Messi en Pedro.

Bij Barcelona is men niet te spreken over de Spaanse voetbalbond. Spanje speelde midweeks een oefeninterland in en tegen Argentinië. Maar liefst tien spelers van de landskampioen moesten naar Zuid-Amerika afreizen waardoor Barça niet met zijn sterkste elftal kon aantreden.

Maduro

Valencia versloeg Racing Santander met 1-0. Oranje-international Hedwiges Maduro maakte de enige treffer in de blessuretijd van de eerste helft.