RIJSWIJK - FC Zwolle is de nieuwe koploper in de eerste divisie. De ploeg van trainer Art Langeler won vrijdagavond met 1-0 bij RBC Roosendaal. De Zwollenaren verdreven FC Eindhoven van de eerste plaats. De Brabantse ploeg kwam bij Helmond Sport niet verder dan 1-1.

FC Zwolle leek bij RBC Roosendaal op 0-0 af te stevenen. Vijf minuten voor tijd kreeg Cuco Martina bij de thuisploeg de rode kaart. Daarna sloegen de bezoekers alsnog toe. Sjoerd Ars maakte in de laatste minuut het winnende doelpunt.

Door een snelle treffer van Bruno Andrade kwam Helmond Sport in de Brabantse derby tegen FC Eindhoven op voorsprong. Ratco Vansimpsen maakte in de 71e minuut gelijk. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met tien man. Vojtech Machek kreeg in de 83e minuut de rode kaart.

Stand aan kop

FC Zwolle staat na vijf duels op twaalf punten, gevolgd door FC Eindhoven met elf. SC Cambuur en Go Ahead Eagles hebben negen uit vier. Beide ploegen spelen zondag tegen elkaar in Deventer. De winnaar komt op gelijke hoogte met FC Zwolle.

RKC Waalwijk won vrijdagavond met 3-2 bij AGOVV Apeldoorn. Derk Boerrigter maakte in de slotfase twee treffers voor de Brabanders.